BY ANNE-MARIE KRAAN
Benodigheden brownie:
200gr magere roomkaas |
200 gr basterdsuiker |
2 eieren |
2 tl vanille extract |
100 gr boter |
handje peacannoten gehakt |
100 gr zelfrijzend bakmeel |
3 el cacao |
Benodigheden toffeeglazuur:
1 el melk |
50 gr boter |
100 gr poedersuiker |
2 el cacao |
Bereiding:
Vet een ondiepe ovenschaal van 20cm bij 20 cm in en bedek deze met bakpapier. klop de roomkaas,
het vanille extract en de basterdsuiker tot een gladmengsel en zet deze apart. klop de eieren en het
overgebleven suiker tot een licht en schuimig mengsel. smelt de boter in een pannetje en geleidelijk
de cacao toe. klop dit met een garde tot een mooi, glad mengsel. Voeg dit bij het ei mengsel en
schep het gezeefde bakmeel en de noten toe. Schep de helft van het deeg in de bakvorm en besmeer
deze met het roomkaasmengsel. Voeg nu het tweede deel beslag er over. Bak het geheel in ongeveer
45 minuten af in een voorverwarmde oven van 180C. Zodra de cake is afgekoeld kun je beginnen aan
de glazuur. Smelt de boter met de melk, voeg de cacao en de poedersuiker toe en laat dit tot een glad
mengsel inkoken. Bestrijk de koek met het glazuur en laat dit opstijven.
EET SMAKELIJK!