Gin – Tonic; vrienden voor het leven?

Gin – Tonic; vrienden voor het leven?

gin-tonic-cocktail400-x-548-14-kb-jpeg-x

Opeens was hij er weer, de Gin – Tonic. In de mooie zomer van 2014 beleefde hij opeens zijn revival en in 2015 blijft dit
alleen maar groeien! En, als je van het drankje op een hete zomerdag geniet dan weet je waarom!

Maar wat zijn nu de DO’S en wat zijn de DON’TS en hoe is het drankje nu precies ontstaan?

Speciaal voor Turquoiseunit ben ik er ingedoken (tot de laatste druppel) en heb ik onderzoek gedaan naar dit heerlijke drankje.

Gin heeft zijn oorsprong in Nederland en heeft als basis de jeneverbes. Het Nederlandse drankje Jenever is in de 80-jarige oorlog
terecht gekomen in Groot-Brittannië en verder doorontwikkeld met gebruik van andere specerijen tot Gin. Een van de grootste
verschillen is dat Jenever op basis van graanalcohol wordt gemaakt en Gin als basis neutrale alcohol bevat. De naam Gin is
volgens kenners een verbastering van het Franse Genevre (jenever) – GIN

Plymouth Gin was de eerste ‘dry gin’ ooit. In 1793 luidde deze Gin een nieuw tijdperk van ongezoete gins in. Het werd ook het
eerste echte succesverhaal uit de ginhistorie, want deze ging met de Britse Royal Navy de hele wereld over.

Tonic heeft zijn oorsprong in India en werd hier onder andere gebruikt tegen malaria daar dit de antistof kinine bevat. Zo is het
door de Engelse scheepsvaart in Groot-Brittannië terecht gekomen.

Maar wat vindt jij nu lekker en welk merk dien je nu te hebben? En kun je alleen Gin en Tonic met elkaar mengen of mag je beide
bestandsdelen ook mengen met iets anders?

Je hebt 1001 soorten Gin en elke merk is een op zichzelf staande smaak. Een van de bekendere is Plymouth, Hendrick’s en Gordon.
Door de zachte kruidige smaak van Gin, is het juist heerlijk om te varieren en eens een ander merk te gebruiken. Dit geldt ook
voor de Tonic, hier zijn ook meerdere merken in zoals Schweppes, Royal Club, Kinley. Wees hier creatief in en blijf combineren
totdat je jouw Hemelse combinatie gevonden hebt!

overview2

Daarnaast heb je voorstanders en tegenstanders van de nieuwe interpretatie van gin-tonic. Zo vervloekt de oude garde, lees de
fervent drinkers die in de jaren ’70 het drankje herontdekt hebben en er een echte seventies drink van gemaakt hebben, de nieuwe interpretatie met allerlei toevoegingen zoals komkommer, jeneverbessen, peperkorrels en veel meer. De huidige hippe, trendy garde slaat graag door en gaat flink aan de slag om heerlijke nieuwe smaaksensaties te combineren. Dit is het mooie aan Gin-Tonic, door de diversiteit van de smaken van de basis ingrediënten, kun je hem helemaal naar jouw smaak maken en interpreteren!

Je kunt dus zo traditioneel of fantasierijk zijn zoals jij zelf wilt, of dat je mood toelaat!

Je komt er ook niet meer onderuit, de Gin-Tonic bars! Speciale cocktailbars die fantasierijk de lekkerste en meest bijzondere
cocktails met als basis Gin en Tonic voorschotelen. In de kuststrook langs de Middellandse zee poppen ze dan ook als
paddenstoelen uit de grond en hier in Nederland zie je ze ook steeds in hippe en trendy buurten ontstaan. In deze bars
moeten ze natuurlijk uniek zijn en daarom combineren ze er heerlijk op los! Zo kun je Gin vervangen door witte port,
jenever of wodka en Tonic door Orangina bloedsinaasappel, Ananassap of Spa&Fruit Forest fruit waardoor er hele
verrassende smaakvolle combinaties ontstaan.

gin-tonic-ijs_sma6_640gin-tonic-ijsjes-8005

Ook worden Gin en Tonic in allerlei toepassingen gebruikt, zoals ijsjes!

We kunnen dus wel stellen dat Gin en Tonic vrienden voor het leven zijn en dat ze gemakkelijk nieuwe vrienden naast hun
hechte vriendschap kunnen maken! Ga aan de slag met combineren in basis en toegevoegde ingrediënten en creëer
elke keer weer een reden om te mixen en te matchen!

Heel veel drinkgenot, Cheers, en …. drink met mate(n) 😉

Geef een reactie