BY KIM PETERS
BENODIGHEDEN:
250 gr Mascarpone
200 ml slagroom
100 gr poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
Bailey’s (mag met smaakje ter variatie)
1 pak lange vingers
200 ml sterke koffie
100 ml melk
Cacaopoeder
Aardbeien
BEREIDING:
Klop de slagroom samen met de poeder- en vanillesuiker stijf. Spatel de Mascarpone
door de slagroom totdat er een gladde crème ontstaat. Voeg een goede scheut Bailey’s
toe en meng het geheel goed door. Zet sterke koffie (espresso, oploskoffie of sterkte
filterkoffie) en laat deze afkoelen. Doe de koffie in een bakje waar de lange vingers
inpassen en voeg de melk en een scheut Bailey’s toe. Laat, als je begint met het
opbouwen van de lange vingers, deze zich volzuigen met de vloeistof. Je kunt een
schaal vullen met de Tiramisu, maar zelf geef ik de voorkeur aan glazen schaaltjes
of grote wijnglazen, zodat je reeds 1 persoonsporties maakt. Bouw de Tiramisu op; begin
met een laag lange vingers, dan een laagje crème, hierop wederom lange vingers en daar
overheen weer een laagje crème. Strooi hier over een dun laagje cacaopoeder. Eindig
eventueel met een laagje halve aardbeien.
EET SMAKELIJK!