BY FRANS VAN DER LEY
BENODIGHEDEN:
125 gr garnalen |
125 gr kipfilet |
125 gr wortelen |
125 gr taugé |
25 gr rijstvermicelli |
2 eieren |
3 tl Maggi bouillonpoeder |
2 lente uitjes |
1 ui |
1 teen knoflook |
1 pakje loempiavellen
Zout |
Suiker |
2 eetlepels olie |
Bereidingswijze:
Garnalen en kip heel fijn hakken en de wortel in dunne reepjes. Laat de rijstvermicelli een
1/2 uur weken en daarna goed uitlekken. Hak de knoflook en ui fijn en fruit deze in de olie.
Voeg de kip en garnalen toe en smoor dit ongeveer 15 minuten op een laag vuurtje. Klop
ondertussen de eieren los en snij de lente-ui in ringetjes. Voeg de worteltjes toe aan het
mengsel in de pan en zodra deze slap worden voeg je de lente uitjes, rijstvermicelli,
bouillonpoeder, peper, suiker en de eieren toe. Dit goed door roeren totdat er een mooi mengsel
ontstaat. Vul elk velletje met een eetlepel van de vulling en vouw deze netjes dicht. Frituur
het geheel mooi goudbruin in het olie.
EET SMAKELIJK