Romige kip piri-piri met aardappel – olijf puree

BY FRANS VAN DER LEY

Benodigheden:

 2 kipfilets
 2 tenen knoflook
 1 rode peper
 1 citroen
 olijfolie
 bleu band finesse
 zeezout
 1 kg aardappels
 1 potje ontpitte zwarte olijven
 klontje boter


Bereiding:

Snij de peper open en verwijder de zaadjes. Hak de peper en de tenen knoflook
zeer fijn en doe deze in een meng kom. Voeg hier de blue band finesse aan toe.
Snij de citroen doormidden en pers deze boven het mengsel uit. Zorg wel dat je
de pitjes opvangt. Voeg een flinke scheut olijfolie en snuf zeezout toe. Snij de kip
in fijne stukjes en leg deze in de marinade voor ongeveer 10-15 minuten. Schil
ondertussen de aardappels. Verhit een wokpan en voeg het kip mengsel hier in.
Laat op een lag pitje koken en smoren en zet ondertussen de aardappels op.
Zodra de aardappels klaar en afgegoten zijn, voeg je het klontje boter en een
scheut olijfolie toe. Daarbij voeg je het uitgelekte potje olijven en stamp je het
geheel tot een grove puree (olijven zullen niet helemaal crushen; je kunt de olijven
eventueel 1 minuut in de magnetron zetten om ze warm te maken zodat het wat
soepeler gaat en de puree niet te snel afkoelt). Je zou het geheel eventueel
kunnen opdienen met een frisse komkommer – tomaat salade met frisse
(citroen) aioli.

EET SMAKELIJK!

Geef een reactie